Zeolit radyasyona karşı korunmada ve ağır metal atılımını desteklemede detoks amaçlı yaygın olarak kullanılıyor. Pek çok kullanım alanına sahip zeoliti nerelerde kullabilirsin. Detaylar yazımızda.
Zeolitler kristal yapıda hidrasyona uğramış aluminyum silikatlardır. Milyonlarca yıl önce, volkanların patlaması ile ortaya çıkan kül ve lavların, göl veya deniz suları ile kimyasal reaksiyona girmesi sonucu oluşmuşlardır.
Ülkemiz zeolit madenleri açısından zengindir. Zeolitin pek çok çeşidi vardır. Clinoptilolite cinsi ve saflık derecesi yüksek olan zeolitler detoks amaçlı içmek için uygundur. Ülkemizde çok bilinmese de yurtdışında yaygın olarak kullanılmaktadır. Japonya nükleer patlamasında, toprak ve binalar radyoaktivite yayılımını azaltmak için zeolit ile kaplanmıştır.
Gelelim bu faydalı madenin faydaları ve kullanım alanlarına:
Bağırsak duvarını iyileştirdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Şişlik, geçirgen bağırsak gibi semptomlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.
Bedenden ağır metal atılımını sağladığı kanıtlanmıştır.
Radyasyona karşı koruyucudur, içilmesi bedeni elektromanyetik radyasyondan korurken, ortamda zeolit taşlarının bulundurulması ortamdaki radyasyonu da nötrlemektedir.
Normal ve yağlı ciltler için. Derinlemesine temizler ve detoksifiye eder, sivilce ve siyah noktaların temizlenmesine yardımcı olur. 3 çay kaşığı Zeolit’i 1 çay kaşığı suyla karıştırın. Yukarı ve dışa doğru nazik bir masaj hareketiyle yüzünüze uygulayın. İyice durulayın. Derinlemesine temizler ve detoksifiye eder, sivilceleri ve siyah noktaları temizler, pul pul dökülür, genişlemiş gözenekleri sıkılaştırır, aydınlatır ve berraklaştırır, leke tedavisinde etkilidir, yumuşatır ve yatıştırır.
Yara tozu olarak geçen yatalak hastalarda kullanılan pudraların içeriği ağırlıklı zeolitten oluşmaktadır.
Ağız bakım ürünleri hazırlamada, diş macunu, ağız gargarası vb. kullanımı yaygındır.
Cilt bakım maskesi, krem, losyon olarak kullanılabilir.
Böcek ısırık ve sokmalarında bölgeye zeolit tozu kullanılır.
Güneş yanığı ve küçük yanıklar: Güneş yanığını hafifletmek için ince Zeolit tozu ve su ile macun hazırlayın. Yanık bölgeyi yatıştırmaya, ağrıyı gidermeye, ısıyı dışarıya çekmeye, kızarıklığı gidermeye ve su toplamasını önlemeye yardımcı olur. Zeolit, ölü deri hücrelerinin atılmasına yardımcı olur, ardından güneşten zarar gören hücreleri onarmaya ve gençleştirmeye yardımcı olur.
Evcil hayvan çizikleri ve küçük kanamalarda zeolit tozu kullanılır.
Tahriş olmuş ve iltihaplanmış diş etlerinde, diş ağırsında zeolitli su ile gargara yapılır.
Alkol alımından önce veya sonra zeolitli su içilmesi önerilir.
Ayak kokusu, mantar gibi sorunlarda bölgeye zeolit tozu ve su ile hazırlanan macun bir hafta uygulanır.
Ter kokusu için bölgeye zeolit tozu kullanılır.
Zeolit ile hazırlanan ayak banyosu veya küvet suyu, bedeni detoksifiye etmeye yardımcı olur.
Ev kullanımı:
Sigara içilen evlerde, büyük bir kase Zeolit yerleştirin. Zeolit’i yeniden etkinleştirmek için haftada bir kaseyi dışarıya çıkarın, karıştırın ve birkaç saat güneşte bırakın. Ağır atmosferler için, aktiviteyi artırmak amacıyla Zeolit taşlarına su püskürtün. Sigara içiyorsanız, kadmiyum gibi zararlı ağır metallerden kurtulmak için ağzınızı çalkalayın, gargara yapın ve Zeolit içiniz.
Kurutmak ve kokuları gidermek için kalıcı nemli alanlara Zeolit serpin. Mutfak lavabosunun altına, buzdolabına veya neme ve kokuya eğilimli başka bir yere bir kase Zeolit tozu koyun.
Çöp torbasının altındaki mutfak çöp kutusunun altına yaklaşık 1 cm Zeolit tozu serpin.
Sebzelerinizi zararlı kimyasallardan arındırır. Zeolit ile sebze yıkanması en güvenilir yöntemlerdendir.
Yağlı tavalarınızın üzerine zeolit serpin, zor lekeleri temizlemeyi kolaylaştırır.
Çamaşır leke çıkarıcı: Küçük bir kova suya 1-2 çay kaşığı Zeolit tozu ekleyin, kirli çamaşırları birkaç saat veya bir gece bekletin.
Çamaşırdaki kir ve bakterilerin temizlenmesine yardımcı olmak için yıkama yüküne 1-2 çay kaşığı Zeolit ekleyin, aynı zamanda çamaşırları yumuşatır.
Ev yapımı bulaşık ve çamaşır makinesi deterjanlarınıza zeolit ekleyebilirsiniz. Bu çamaşır ve bulaşıkları kirli elektrik radyasyon yükünden korurken, aynı zamanda zor kirlerin daha kolay çıkmasını sağlar.
Evcil Hayvan Bakımı
Evcil hayvanınızın ıslak mamasına (hayvanın büyüklüğüne bağlı olarak) ¼ ila 1 çay kaşığı Zeolit tozu ekleyin veya bir kase suya 1-2 çay kaşığı ekleyin ve evcil hayvanınızın normal su kabının yanına koyun. Su seviyesi düştüğünde daha fazla su ekleyin. Zeolit suyunu birkaç günde bir değiştirin.
Koku Giderme – Kokuyu gidermek için kedi kum tepsisine Zeolit tozu ekleyin.
Clinoptilolite cinsi %95 saflık derecesine sahip Türkiye madenlerinden temin ettiğimiz zeolit ürünlerini buradan inceleyebilirsiniz.